Porque siempre hemos creido que las anecdotas familiares son dignas de contar, y no queremos que las de nuestra familia se olviden.

Llagosterades  

Posted by: Elvira in , ,

Ja fa dies que tinc ganes d'escriure una mica.. He agafat la Llista que vas fer en el seu dia, Laura, que em resulta força util, per que no sempre recordo totes les anècdotes i a més em va bé per què aixi puc triar el tema que em ve més d''agust, aixi que moltes gràcies altre vegada per la teva capacitat d'organització.. (Que ja saps que jo no tinc... ;). I bé , no se si algún dia, quan  sigueu "grans" ( si, més encara...) Tornareu a llegir el que escric en aquest blog, i no recordareu la situació en que estavem en cada data.. La memoria es el que té, que amagatzema les coses supèrflues i no recordem exactament el que passava en una data en concret, si no es important, aixi que per si de cas...
Ja fa força temps que sentiu a parlar de crisis.. Que si estem en crisis.. Que si quina merda, quan acabarà la crisis., que si abans de la crisis,que si això que si allò... L'última ha estat les noticies sobre les retallades del govern ( ara tenim el PP, no se quan sigueu grans si encara existirà o com estàrà la cosa... En tot cas tant fot un com l'altre, ja sabeu..) La qüestió es que ara " goberna" el PP i la cosa està que bufa.. Miners manifestant-se amb barricades i focs i coets, gents movilitzant-se pels carrers,  policies repartint osties i pilotes de goma a tort i a dret...una quantitat de gent sense feina que fa por.. I que què té a veure tot aixo amb alguna anècdota de casa? Dons que ja fa dies que penso que el que cal en aquest païs es una bona Llagosterada... I si no pregunteu-li al tete.. Que en va veure més d'una, de fet el que us vaig a explicar ho hauria de fer ell, per que ho va viure en primera persona i quan ho recorda encara riu, així que si m'equivoco en algo corregeix.me , eh Tete?
L'avi Pere era una persona bastant tranquila,  suposo Laura que tu encara el deus recordar una mica.. sempre em sabrà greu que no t'arribés a coneixer, Dani, per que us haguessiu portat força bé, segur que t'hagués ajudat a arreglar la moto cada cop que se't espatlla.. i t'hagués ensenyat més d'una cosa, algun dia t'explico les coses que feia amb la seva pobre Vespa...La cosa es que si, que era una persona força tranquila... Mentres no li toquessis el voraviu, i val a  dir que si li tocaves...Procuraves no fer-ho més,  per que? Doncs per coses com la que us explico ara mateix.

No se quin any era.. pero el Tete ja era capaç d'acompanyar-lo a fer encàrregs, i hi havien tranvies per Barcelona, i segur que encara no tenien el 600, per què anaven en tranvia, i el tete devia anar content, per què anava a acompanyar al seu papa a cobrar.. Ara no recordo què, crec  que era un finiquito o un sou.o una paga doble... Era a la Maquinista terrestre i maritima ,tete? la cosa es que era a cobrar algo fora del normal i l'avi Pere anava content.. com sempre que ho estem els pobres quan ens paguen algo, i si no el recordo malament, devia esperar arribar, cobrar, i anar cap a casa el més rapid possible, no li agradava perdre el temps fent recados.. i segurament la iaia esperava els diners a casa. Aixi que amb el tete de l mà es presenta a la maquinista ( o on fós.. que jo no hi era al capdevall) i demana per cobrar, li diuen que ha d'anar a una finestreta i resulta que hi ha força cua, aixi que ja els tens a tos dos fent cua amb la santa paciència i quan arriba es trona amb un tio força antipàtic que li demana el paperet corresponent . l'avi Pere li dona, l'home se'l mira i li diu que amb allò no li pot pagar:
-Com que no?- li diu l'avi Pere_-pero si està la mar de clar.. Aqui diu el meu nom i el que he de cobrar...
-Li falta un paper- li contesta l'altre sense casi mirar-lo- si me'l porta li podré pagar ( no em demaneu quin paper era.. no en tinc ni idea.. Però faltava un paper)
- I no li puc portar dilluns? es que ara hauré de tornar a casa i es força tròs
L'altre se'l mira amb cara de "quina paciència s'ha de tenir amb aquesta gent" i li deixa a anar
-No, sense el paper que falta no li puc pagar.. Jo no en tinc la culpa que no l'haigi portat.. I hi ha molta cua...
L'avi pere reuneix la seva paciència i amb el tete de la mà gira cua per on havia vingut, torna cap a casa, agafa el paper que no sabia que ves hagut de portar, li explica ràpidament la situació a la iaia i tooorna a agafar el tranvia amb el tete i cap a la Maquinista altre vegada I torna travessar Barcelona, torna a fer la cua a la finestreta i torna a trobar-se el tipus antipàtic. En aquell moment ja no estav tant content com abans, diguem que estava força emprenyat per haver perdut mig dia ja per cobrar el que li corresponia aixi que li dona els dos papers a l'home i li diu
-Ja torno a ser aquí i ja tinc el paper, em pot pagar ara?
L'home es mira el paper amb aire de perdonavides i li deixa anar un lacònic:
-No..
L'avi Pere no s'ho podia creure
-Com que no?-li diu_ i ara per que no.. es el paper que m'havia demanat o no?
-Si-li contesta l'altre- Però falta uan firma.. aixi no és vàlid, no li puc pagar
- Que no és valid!?-a l'avi ja se li començaven a inflar els nassos- Que es pensa? que me'l he escrit jo o que? és evident que es un paper de l'empresa..
- Es igual, sense la firma no li puc donar els diners,haurà de tornar dilluns amb el paper firmat.
-Que hauré de tornar dilluns? pero jo necessito els diners.. si de cas paguim i dilluns vinc a que em posin la firma, no? vosté ja veu que el fallo no es pas meu
- Jo no se de qui es el fallo- li diu l'altre sense ni mirar-se'l- pero meu segur que no i aixi no li puc pagar
-Que no em pot pagar? doncs ara ho veurem si no em pot pagar!!
I sense pensar-s'ho dues vegades i devant l'entusiasme i la sorpresa del tete, fot les manas a dins la finestreta i agafa l'altre pel coll de la camisa i comença a sacsejar-lo amb tota la mala llet acumulada del viatge en tranvia i el temps perdut i la mala cara del tio aquell..
-Deixi'm anar!- crida l'altre- Deixi'm anar animal!!
-Que et deixi anar...!?.. que et deixi anar!? el deixaré anar quen em pagui el que em toca..!!
- No puc, de veritat.. diu l'altre tot acollonit.. el Paper.. la firma..
-Ni firma, ni paper ni osties en vinagre! Pels meus collons que tu em pagues el que em toca ara mateix!!
I es posa  a estirar amb tota la mala ostia fins que fa sortir el cap de l'altre per la finestreta... el tete alucinava...I l'avi pere no feia res més que exigir a crits que l'altre li dongués els seus diners...La gent de la cua acollonida.. En fi.. una LLagosterada amb totes les de la llei...:)
I que si va cobrar? I tant que si.. al moment i sense cap problema.. Sense firma, sense cap mes pega i sense que el tornés a mirar ningú amb aire de perdonavides.. I el tete s'ho va apuntar.. Ell també ha fet alguna vegada alguna Llagosterada.. I es que de tant en tant.. va be!

Per cert, la foto, evidentment, és de la comuió del Tete ( que mono oi?) Es que no n'he trobat cap altre de més o menys la mateixa època amb l'avi i el tete junts.. Però ja val, oi? Crec que era més petit el tete quan va passar toto això.. Pero us haureu de conformar amb aquesta imatge.. No, no se qui era la nena...